CS2’de FPS Nasıl Artırılır? Counter-Strike 2 FPS arttırma

Counter-Strike 2 FPS arttırma Bilindiği gibi, ilk kişisel savaş (FPS), hızlı tempolu oyunlarda akıcılık ve tepki süresi için önemli bir bileşendir. Yüksek FPS değeri, Counter-Strike 2 gibi rekabetçi oyunlarda da size daha iyi bir oyun deneyimi ve rakipleriniz karşısında önemli bir avantaj sağlar.

Ama tabii ki düşük tepkime süresi ve yüksek FPS değeri, özellikle eski donanıma sahip oyuncular için büyük bir endişe kaynağı olabiliyor. Bununla birlikte, uygun optimizasyon ve ayarlamalar yapılırsa bu hedefe ulaşılabilir.

Counter-Strike 2 FPS arttırma

“Counter-Strike 2’de FPS performansı nasıl artırılır?” ve “Counter-Strike 2’nin En İyi Ayarları nelerdir?” sorularına yazdığımız bu stratejilerle yanıtlar bulacaksınız. CS2’de FPS seviyelerini artırmanın adım adım yollarını ve gerekli ayarlamaları anlatacağız. Bununla birlikte, olası kötü bir durum için, uyguladığınız adımlar bilgisayar sisteminize göre değişebilir. Tüm adımları tamamladıktan sonra FPS değeriniz artar ya da hiçbir şekilde değişmez. Ek olarak, sonucun iyileşmesini beklerken kötü sonuçlara da maruz kalabilirsiniz, bu nedenle yaptıklarınızın sorumluluğu tamamen size aittir! Adımları tamamlamadan önce dosyalarınızı ve ayarlarınızı yedeklemeyi unutmayın.

 Ekran Kartı (GPU) Driverlerini Güncelleyin

Her rehberde bunları okumaktan sıkıldığınızı biliyoruz. Ancak, oyun deneyimini iyileştirmenin ilk yolu, ekran kartı (GPU) sürücülerinizi sürekli olarak güncel tutmaktır. NVIDIA ve AMD, önemli oyun çıkışlarından önce ve sonra, performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleri içeren özel sürücü güncellemeleri yayınlar.

Bu güncellemeler, CS2 gibi oyunlarda birincil kişisel savaş (FPS) yeteneğini önemli ölçüde geliştirebilir ve aynı zamanda oyun içi takılmaları (dropları) azaltabilir. NVIDIA Reflex gibi yeni teknolojiler, sistem gecikmesini azaltarak daha akıcı bir oyun deneyimi sağlar. Sonuç olarak, ekran kartı (GPU) üreticinizin web sitesini sık sık kontrol edin ve en yeni sürücüleri indirip kurmayı unutmayın.

İkinci Yöntem

Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları ve hizmetleri söndürün.

Adım 1: Görev yöneticisini başlatmak için CTRL + Alt + Del kombinasyonlarına basın.

Adım ikinci: Sekmeler arasından İşlemler seçeneğini seçin.

Adım üçüncü: Alt kısımda Daha Fazla Ayrıntı seçeneğine tıklayın.

Adım #4: Kapalı olsa da arka planda çalışan uygulamaları bulun.

Adım Beş: Sağ tıkladıktan sonra uygulamayı kapatın.

Arka planda çalışan gereksiz uygulamalar ve hizmetler, sistem kaynaklarını tüketerek oyun performansınızı düşürebilir. Oyuna başlamadan önce, görev çubuğunuzun bildirim alanında bulunan gereksiz uygulamaları kapatın.

 

Spotify gibi uygulamaları kullanıyorsanız Discord’u açık bırakmak mümkündür. Ancak diğer tüm uygulamaları kapatmak sistem kaynaklarınızı boşaltacak ve CS2’nin daha hızlı çalışmasını sağlayacaktır. Başta bahsettiğimiz Discord, Spotify ve Chrome gibi uygulamaları da kapatın eğer sisteminiz yetersiz çalışıyorsa.

Metodolojinin Üçüncü Yöntemi: Oyun dosyalarını kaldırdıktan sonra temiz bir kurulum yapın.

Optimizasyon hakkında konuşmadan önce, CS2’yi tamamen yeniden kurmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Oyun dosyalarındaki hatalar veya çakışmalar performans sorunlarına neden olabilir.

Bu sorunları çözmek için CS2’yi sistemden tamamen kaldırıp yeniden kurmak en iyisidir. Bu nedenle, oyun dosyalarınızda farklı bir dosya varsa temizlenir ve oyunu en güncel sürümle oynamanız mümkündür.

Oyun Dosyalarınızı Boş Bir Sürücüye Kurun

Hard Disk Drive’lar (HDD) ve Solid State Drive’lar (SSD) veri okuma ve yazma süreçlerinde çok daha hızlıdır. Ayrıca, SSD’ye yüklediğinizde, harita bilgileri ve doku dosyaları gibi büyük dosyaları çok daha hızlı yükleyebilirsiniz.

Veriye erişim sürelerinin artması, ilk kişisel saldırı (FPS) oyununuzdaki performansınızı bir miktar artırabilir. Büyük oyun dünyaları ve sürekli veri yüklemesi gerektiren oyunlarda SSD kullanmak, takılmaları ve kişisel olarak oynanan ilk kişi düşüşlerini azaltabilir. Bu nedenle oyun oynamak daha eğlenceli hale gelir.

Özellikle işletim sisteminizin kurulu olduğu sürücüden farklı bir sürücüyse, oyunları boş bir sürücüye kurmak, sistem kaynaklarının daha verimli kullanılmasına olanak tanır. Oyunlar ve işletim sistemi arasındaki veri trafiği rekabeti azaldığından, her iki işlem de kaynaklarını daha verimli kullanabilir.

Adım Bir: Steam’i başlatın.

Adım #2: Üst tarafta bulunan “Kütüphane”ye gidin. Adım #3: Counter-Strike 2’ye sağ tıklayıp “Özellikler”e gidin.

Adım dört: DLC ve Atölye bölümlerini ziyaret ederek tik işaretlerini kaldırın.

CS2’nin kurulu olduğu klasörde ihtiyaç duyulmayan dosyalar birikebilir. Steam’in oyun özellikleri menüsünden kullanmadığınız atölye araçlarını ve DLC’leri kaldırarak disk alanını genişletin.

Eski atölye haritalarını ve kullanılmayan oyun içi içerikleri temizlemek, oyunun yüklenmesini ve çalışmasını hızlandırır.

Değerlendirmeler

0 %

Üye Skoru

0 değerlendirme
Değerlendir

Paylaş

Yorum yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir